Nieuws
Lagere eigen bijdrage: meer vraag naar hulp

De invoering van een voor eenieder gelijke eigen bijdrage voor ouderenvoorzieningen, leidt tot meer vraag en dus hogere kosten. Dat meldt wethouder Juliette Bouw. Sinds begin dit jaar is de eigen bijdrage 17,50 euro per vier weken. In 2020 wordt dat 19 euro. Dit ‘abonnementstarief’ vervangt de eigen bijdrage naar financiële draagkracht.

Het aantal meldingen in de Wet maatschappelijk ondersteuning (WMO) is in het eerste kwartaal van dit jaar met 21 procent gestegen. Bij de huishoudelijke ondersteuning steeg het aantal gebruikers met vijf procent. Op jaarbasis betekent dat een extra uitgave van 150.000 euro.

Beleidsconclusies wil de wethouder nog niet trekken. Ze wil eerst meer gegevens verzamelen en zien hoe het zich in meerdere kwartalen allemaal ontwikkelt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter