Nieuws
Cartouche heren 1: beslissende duel om promotie

Cartouche heren 1 speelt vanmiddag om 15.00 uur op eigen terrein de beslissende wedstrijd tegen HC Tilburg om promotie naar de hoofdklasse. Het derde duel is nodig nadat Cartouche gisteren HC Tilburg in Tilburg na shootouts met 2-3 klopte. Het eerste duel eindigde in Voorburg in een 1-2 zege voor Tilburg.

Het was een hockey triller in Tilburg. Cartouche kwam al in het eerste kwartier op een 0-1 voorsprong door Jasper Siebert. Tussen de 35ste en 41ste minuut liepen de Tilburgers echter naar een 3-1 voorsprong. Twee strafcorners benut door Timmo Kranstauber – waarvan de laatste in de extra tijd – betekenden een 3-3 eindstand en dus shootouts.

De spanning tijdens de shootouts was haast ondragelijk. Zie hier het verloop:

HC Tilburg 1-0

Cartouche 1-1

HC Tilburg lat

Cartouche mis

HC Tilburg 2-1

Cartouche raak maar buiten de tijdlimiet

HC Tilburg lat

Cartouche 2-2

HC Tilburg mis

Cartouche mis

Cartouche mis

HC Tilburg mis

Cartouche 2-3

HC Tilburg mis

HC Tilburg is nu hoofdklasser. Men eindigde echter op de derde plaats van onderen en moet dus strijden om klassenbehoud. Cartouche eindigde derde in de promotieklasse met Timmo Kranstauber als topscorer.

Voor de wedstrijd zondag wordt er op gehoopt dat de Tilburgse aanhang de nieuwe toerit tot het Cartouche parkeerterrein via de Noordsingel weet te vinden. Die staat nog niet in systemen als TomTom maar is inmiddels wel met borden aangegeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter