Herinnert u zich Greenpoint nog? In 1992 gestart als goedkoop alternatief voor het dure autotelefoonnetwerk van die tijd. Bij de locaties met een Greenpointstation kon men bellen, maar niet gebeld worden. Op het hoogtepunt van haar bestaan, in 1996, had Greenpoint 60.000 abonnees. In 1998 was dit aantal teruggelopen tot zo’n 20.000. Op 1 januari 1999 werd Greenpoint beëindigd. Alleen niet in Voorburg. Anno 2019 is er nog een station te vinden in Voorburg: een paal, waarop de ontvangerbox is geplaatst bij station Voorburg ’t Loo. Moet deze paal alsnog worden verwijderd (door KPN of Gemeente) of dient deze bewaard te blijven als herinnering of icoon van een start van de mobiele communicatie?, zo vraagt Harold Hoeffelman, die ons op dit stukje industrieel erfgoed attent maakte, zich af. De foto is ook door hem gemaakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter