Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, vindt de twaalfde editie van de Dag van het Kasteel plaats.  Maar liefst 19 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, demonstraties van oude ambachten bijwonen, genieten van concerten en nog veel meer. Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Zie voor het volledige overzicht www.dagvanhetkasteel.nl

 In Voorburg doen Huygens’ Hofwijck, Park Middenburg en Park Vreugd en Rust mee aan de Dag van het Kasteel. Over de Vliet doet Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam mee als deelnemer. Tussen 10.00 en 16.00 uur rijdt er een hop on hop off  bus van het Haags Busmuseum langs de locaties. Huygens’ Hofwijck stapt terug naar de Gouden Eeuw. 2019 is uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt & de Gouden Eeuw. Momenteel is daar de tentoonstelling ‘Met het oog op Rembrandt. Simon Koene op Hofwijck’ te zien. Gidsen geven een rondleiding door huis en tuin. Kinderen kunnen meedoen aan oud-Hollandse spelen, workshops kasteeltje maken, masker versieren en een Delfts Blauw bordje tekenen. Laat je schminken en verkleed je als een echte prins of prinses!

Wandel mee door Voorburg en ontdek de mooie plekken met een eigen verhaal, verteld door Kees van der Leer. Hij leidt u o.a. langs diverse buitenplaatsen. De wandeling voert langs het huis waar Vincent van Gogh geregeld op de stoep stond en het kleine huisje waar Spinoza werkte aan zijn beroemde boek over vrijheid van meningsuiting. Van 11.00 uur tot 12.30 uur of 14.00 tot 15.30 uur. De wandeling start aan de voorzijde bij Buitenplaats Middenburg, Westeinde 28 in Voorburg. Vooraf opgeven is vereist via keesvanderleer@gmail.com Maximaal 20 deelnemers per wandeling.

Ontdek tijdens een wandeling met Joost Heuvelink van de stichting Mooi Voorburg de rijke historie van Park Vreugd en Rust. Waarom speelde Zocher, de landschapsarchitect, met de grens tussen licht en donker? Hoe leerde Guillaume van Prinsterer zijn Betsy van der Hoop daar kennen? Zorgde haar
nicht Elisabeth voor de exotische planten en de toekomst van het park? Waarom kocht Den Haag dan dit park in Voorburg? De wandelingen van 1,5 uur starten met een kop koffie en een koekje in het clubhuis van het tennispark. U kunt zich aanmelden voor de start van 11.00 uur of 14.00 uur. Vooraf aanmelden is vereist via janjoostwillem@gmail.com Maximaal 20 deelnemers per wandeling.

De stichting Mooi Voorburg onthult, met een korte toelichting, om 13.15 uur die dag een monumentenbordje over de oranjerie uit 1841, thans Brasserie De Koepel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter