Volgens de planning zou de schapenscheerder vanaf 12:00 uur aanwezig zijn. Door een lekke autoband stond hij met pech in de Binckhorst. Dus kwam hij een kwartiertje later. Intussen was er genoeg te doen en te bekijken. Een soort dominopuzzel met afbeeldingen van dieren die bij elkaar horen. Een kraampje met honing en waskaarsen, die nog net niet smolten bij de warmte. Op het grote spelveld konden kinderen lasso werpen. Een aquarium met waterdiertjes diertjes uit de sloot naast het erf. Na het snijden van de hoeven werden de schapen geschoren. De schapenscheerder vertelde uitvoerig over zijn werkzaamheden. Een schaap moet je voorzichtig omkeren. Altijd eerst op zijn kont laten zitten, anders raken zijn darmen in de knoop en de schaap zal overlijden. De geschoren wol werd door dames van vuilresten ontdaan. Er stond ook een spinnewiel klaar om te laten zien hoe wol gesponnen wordt tot draden. (foto Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter