Cricket-topklasser VCC heeft voor een grote verrassing gezorgd. De nog ongeslagen koploper HBS werd voor slechts 147 runs all out gegooid. VCC passeerde dit lage totaal, zij het met enige moeite. Zuid-Afrikaan Nic Smit blonk uit met 56 not out.

HBS koos ervoor eerst te batten, waarschijnlijk omdat het twee belangrijke bowlers in de aanval moest missen. Deze keuze bleek de verkeerde, want al gauw nam Viv Kingma het wicket van collega-international Tobias Visee. Ook Gomes, Elkin en Barresi kwamen niet tot hoge scores. Hoewel de staart daarna nog wel wat tegenspartelde (De Mey topscorer met 25 not out), strandde HBS op 147 runs. Bij VCC namen Kingma, Mulder, Boissevain en Glover ieder twee wickets.

De grote vraag was hoe de battingside zich deze keer zou houden. Immers, VCC had een aantal keer een collapse laten zien, hoewel 147 runs op zich geen probleem zou mogen zijn op het snelle veld. Menig fan zal de schrik om het hart zijn geslagen toen De Grooth en Matt Smit opnieuw snel uit gingen. 24 runs voor twee wickets na zes overs was niet de gewenste start en vertoonde te veel overeenkomsten met eerdere mislukte pogingen om een bescheiden totaal te chasen. Noah Croes en met name Nic Smit doorbraken een vroegtijdige collapse, al moest Noah Croes zich nog wel gewonnen geven.

Clayton Floyd en Nic Smit bouwden daarna aan een partnership van 63 runs voor het vierde wicket toen Floyd (32) werd gevangen. En hoewel daarna ook het wicket van de jonge Alyan Razzaqi (3) nog viel (een twijfelachtige beslissing) batten Smit (56) en Boissevain (2) het daarna uit. Met nog ruim dertien overs te gaan en vijf wickets in handen boekten de Voorburgers hun tweede competitiezege, HBS achterlatend met zijn eerste nederlaag.

Stand: 1. HBS en ACC 6-10; 3. HCC 6-8; 4. Excelsior en Dosti 6-6; 6. VOC 5-4; 7. VCC, Sparta, Quick 6-4; 10. VRA 5-0.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter