Tijdens Buitenspeeldag in de Leidschendamse wijk Prinsenhof, 12 juni, onthult wethouder Nadine Stemerdink kunstwerken van kinderen van de Brede School. Leerlingen van basisscholen De Springplank en De Trampoline maakten tijdens de Brede Schoolcursus ‘Pimp je wijk’ bijzondere tekeningen ter versiering van de afvalbakken in de wijk.

Buurtcoach Sven Grootscholten: ,,Kinderen van basisscholen uit de Prinsenhof hebben met veel plezier en enthousiasme aan hun verftekeningen gewerkt. De gepimpte prullenbakken staan verspreid door het park in de Prinsenhof. Superleuk voor de kids om alle zelfgemaakte kunstwerken in hun eigen wijk terug te zien. Bij ‘Pimp je prullenbak’ leren kinderen meteen op creatieve wijze om te gaan met afval. Naast een schonere wijk heeft het project namelijk nog een doel: bewuster omgaan met afval.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter