Recent las ik een stukje over de stijgende woningprijzen in Klein Plaspoel Polder (KPP). Nu woon ik daar zelf, in een huurhuis van Vidomes. De huur is gebaseerd op de zogenoemde WOZ-waarde (waarde onroerende zaken).

De huur is dit jaar enorm gestegen, omdat de WOZ-waarde van mijn 32-jaar oude flat in één jaar tijd met €17.000 is verhoogd. Van €200.000 naar €217.000. Dat heeft de gemeente gedaan.

Nu is er de laatste vier jaar geen taxatie van deze, noch gelijkwaardige woningen geweest. Vidomes heeft ook geen taxaties kunnen vinden. Op het Raadhuis is kennelijk een mooie manier gevonden om de financiële tekorten bij de gemeente wat in te lopen: de WOZ-waarde van woningen verhogen.

Ik heb de ambtenaren op het Raadhuis benaderd. Na controle bij de gemeente zelf, blijkt dat de laatste WOZ-taxatie meer dan 6 jaar geleden is geweest. Van alle woningen in de gemeente! Met andere woorden: er is geen wettelijke basis voor de verhoging van de WOZ-waarde.

Bij de afdeling ‘Belastingen’ beloofde men mij een onderzoek te gaan doen. Van harte hoop ik dat niet alleen mijn flat wordt bekeken. Maar ook naar de WOZ-verhogingen van alle andere woningen: huur, koop, sociaal of vrije sector.

Hoe asociaal zou het zijn als mensen die in een sociale huurwoning wonen als melkkoe worden gebruikt.

Hoe dan ook raad ik iedereen zeer aan om bezwaar te maken tegen de 10 procent verhoging van de WOZ-waarde (begreep dat die vrijwel overal is toegepast; maar met name rondom nieuwbouwprojecten).

(P.H. Leidschendam)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter