Nieuws
Bouwplan CBS-terrein aangepast

Het plan voor de bouw van 229 woningen op het terrein van het voormalige CBS-kantoor in Voorburg wordt aangepast. De bouw wordt soberder om de kosten te drukken. Ontwikkelaars en bouwers verkopen minstens 80 procent van de te bouwen woningen vanaf tekeningen, voordat zij een project echt starten. Door de enorme vraag in de bouwsector stijgen de kosten van materialen en personeel. Die kosten kunnen niet meer via de koopprijs verhaald worden. Dus staan ontwikkelaars en bouwers drie wegen open: de kosten zelf dragen (minder winst, geen winst, verlies boeken), het project stilleggen en hopen dat de kostenstijging afneemt, het project aanpassen zodat het goedkoper wordt. Bij het CBS-terrein (Park070) hebben de ontwikkelaars Schouten Bouw en BPD voor het laatste gekozen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter