Vrijdag 7 juni worden om 13:00 uur de jonge ooievaars geringd bij Molen de Vlieger aan het Essepad in Voorburg. Wie wil kan komen kijken en luisteren naar de uitleg. In verband met de veiligheid worden aanwezigen wel gevraagd om gepaste afstand te houden. Honden moeten even thuis blijven.

Door een ring om het pootje aan te brengen, is te volgen hoe het de jongen na het uitvliegen vergaat. Verder worden ze gemeten en gewogen om hun conditie te bepalen. Dit gebeurt op de grond en duurt ongeveer 15 minuten. De expert die dit uitvoert, zal uitleg geven over de activiteiten. De werkzaamheden zijn vanaf het pad langs de molen te zien en iedereen die wil komen kijken, is welkom. De veiligheid van mens en ooievaar staat voorop, dus het is belangrijk een gepaste afstand te houden en liever geen honden mee te nemen. Het ringen kan alleen plaatsvinden als het redelijk droog is en niet als het aanhoudend regent of waait. Een eventuele wijziging in de planning is na te zien op www.haagsevogels.nl

De Gemeente Leidschendam-Voorburg en Van der Spek Hoveniers stellen een hoogwerker beschikbaar, omdat het hoge nest niet meer bereikbaar is met een ladder. De vrijwilligers van de Haagse Vogelbescherming zullen na het broedseizoen helpen met het uitdunnen van de berg takken en het verrichten van onderhoud aan de paal. De constructie is eind 2009 door de gemeente geplaatst en direct het volgende voorjaar in gebruik genomen door ooievaars. Het nest is een beschermde plek en veel mensen genieten jaarlijks van het tafereel van de kuikens en uitvliegende jongen. (Foto: C. Walta)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter