Het nieuwe zorgcentrum Vliethof  aan de Raadhuisstraat 2 in Voorburg opent in september de deuren. Het woonzorgcentrum voor ouderen met dementie, heeft moderne faciliteiten met een prachtige klassieke omlijsting met stijlvol wooncomfort die aan thuis doet denken. De stijl van leven is het gemeenschappelijk element voor het met elkaar wonen. Die stijl is terug te vinden in de inrichting van de verschillende ruimtes, het dagritme, de activiteiten, de uitstapjes en de sfeer op de woongroep. In de omgeving is veel te beleven, genieten van het prachtige uitzicht op de bootjes die varen over de Vliet en wandelen in het karakteristieke  oude centrum van Voorburg.

In WZH Vliethof wonen ouderen met dementie in een beschermde omgeving in een woongroep.  Elke woongroep beschikt over een gezamenlijke huiskamer waar het dagelijks leven zich afspeelt. Grenzend aan de huiskamer is er toegang tot de tuin (begane grond) of een balkon met een prachtig uitzicht op de Vliet. Daarnaast zijn er verschillende salons om elkaar te ontmoeten, familie te ontvangen of gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Elke woongroep heeft in de stijl van Voorburg een naam, dit ondersteunt de herkenbaarheid voor bewoners en bezoekers.  Op de begane grond bevinden zich de huiskamers vernoemd naar parken van Voorburg, zoals ’t Loo en Middenburg. Op de eerste etage zijn de kamers vernoemd naar bekende inwoners van Voorburg. En de tweede verdieping is vernoemd naar oude boerderijen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter