Nieuws
Bouwplan Leysche Hof op losse schroeven

De ontwikkelaars Schouten Bouw en BPD hebben de aanvraag voor een omgevingsvergunning waardoor zij konden starten met de bouw van 102 woningen in het Damcentrum Leidschendam – Leytsche Hof – ingetrokken. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. De aanvraag werd twee weken geleden gedaan. Een reden voor het intrekken van de aanvraag is niet gegeven.

Leytsche Hof bestaat uit vijf gebouwen, inclusief een torenflat van veertien etages, tussen de Oude Trambaan, Schoorlaan, Landscheidingstraat en Rijnlandstraat. Tussen de gebouwen komt een groene binnenplaats met daaronder een parkeergarage. Het project werd in 2008 stilgelegd vanwege de economische crisis.

Binnen de zogenoemde VOF Damcentrum hebben de gemeente en de ontwikkelaars afgesproken dat de ontwikkelaars in een bepaald ritme gronden van de gemeente kopen om te gaan bebouwen. Leysche Hof valt daar ook onder. Buiten dit project gaat het nog om woningbouw aan de Schoorlaan en de Rijnlandstraat, hoek Oude Trambaan. De VOF Damcentrum zou eind 2020 ophouden te bestaan. (illustratie: Swinn ingenieursbureau)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter