Nieuws
B&W staan alleen met inboeken Eneco-geld

B&W staan alleen met het boeken van 80 miljoen aan inkomsten uit de verkoop van aandelen in energiebedrijf Eneco binnen de begroting 2020. Dat blijkt uit een rondgang die B&W hebben laten maken langs buurgemeenten. Dat deed men op verzoek van D66-gemeenteraadslid Jacco van Maldegem.

De Democraat vroeg de informatie nadat hem via Vlietnieuws was gebleken dat Den Haag in de begroting 2020 geen rekening hield met opbrengsten uit de verkoop van Eneco-aandelen. Dat blijken ook Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Zoetermeer niet te doen.

B&W stellen dat zij het verkoopproces van de aandelen Eneco scherp volgen. ‘De verwachting is (nog steeds) dat de verkoop van de aandelen in 2020 zal plaatsvinden. In de begroting worden alle verwachte baten en lasten opgenomen, waaronder ook de verwachte verkoop van de aandelen Eneco. Bij het opstellen van de begroting speelt daarom wat andere gemeenten opnemen in hun begroting inzake Eneco geen rol’.

Zoals bekend verkeert de gemeente in financieel zwaar weer. De begroting staat in het rood. Door het inboeken van de Eneco-gelden kan in 2023 een evenwicht worden bereikt. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan een eis van de provincie Zuid-Holland, toezichthouder op gemeentelijke financiën. De provincie dreigde eerder met ingrijpen als de begroting in 2023 niet op orde was.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter