Nieuws
Snel internet voor Stompwijk

De gemeenten Zoeterwoude en Leidschendam-Voorburg zijn een project gestart om de bewoners van het zogenoemde ‘buitengebied’ te voorzien van snel internet. Onder de bewoners is een interesse-peiling gestart. Die loopt tot 15 juni.

De twee gemeenten vinden het belangrijk dat alle inwoners snel en betrouwbaar internet hebben. Zo moeten de bewoners klaar gemaakt worden voor toekomstige digitale ontwikkelingen op de gebieden werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand.

Voor elke adres is de digitale bereikbaarheid in kaart gebracht. Voor adressen met een downloadsnelheid lager dan de norm van 100 mbit hebben de gemeenten een gezamenlijke doelstelling deze minimaal boven deze norm te krijgen.

Met de resultaten van de peiling in de hand willen de gemeenten een indeling maken in logisch te combineren gebieden om door operators te worden voorzien van een snellere internetverbinding. De aanbieders krijgen vervolgens een wensenlijst per gebied. Het is de bedoeling dat zij daar met een concreet aanbod op reageren.

De resultaten worden dan door de gemeente besproken met bewoners in elk gebied. In augustus moet dan duidelijk zijn wat er per gebied kan en moet gebeuren. Begin 2020 zou dan met de realisatie van snelle internetverbindingen begonnen moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter