Een verse Groentip van Stadsbeheer: ,,Jaloers op de wolven die gesignaleerd zijn in het Veluwse landschap? In onze gemeente heeft de woeste en alles verslindende Mierenleeuw zich gevestigd. Dit stoere beestje maakt in zijn tijd als larve valkuilen om andere insecten te verschalken. De larve van de Mierenleeuw heeft grote kaken en in zijn zelf gemaakte trechtervormige valkuil, die bestaat uit los zand, wacht hij af tot een insect in de buurt komt. Zodra dit gebeurt gooit hij met zand naar dit ongelukkige diertje dat al snel op de bodem van zijn kuil ligt te spartelen. Dan slaat hij genadeloos toe en verdwijnt het insect samen met de Mierenleeuw ondergronds alwaar hem een genadeloze dood wacht. De Mierenleeuw snoept zo heel wat mieren en andere kleine insecten op. Zoals jullie kunnen zien op de foto hebben Mierenleeuwen niet zo veel nodig. In dit geval is het een droog verwaarloosd stukje grond onder een balkonnetje waar lekker droog zand is.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter