De gemeente gaat het zogenoemde Agoraveld, achter wijkcentrum Agora, Fonteynenburghlaan Voorburg, opnieuw inrichten. Er komen een kunstgras trapveld, een jeu de boulesbaan, een fitnessplek en een Toro: interactief voetbal- en hockeyveld. Het bestaande grasveld met twee doeltjes en ballenvangers verdwijnt net als de lichtmasten. Voor de aanleg van het nieuwe sportveld wordt de bodem 30 centimeter verhoogd. Er komen sporttoestellen te staan en rond het geheel komt een laag hekwerk. De rijksoverheid heeft toestemming voor de uitvoering gegeven. Het betrokken stuk grond is een rijksmonument. Het maakte ooit deel uit van Forum Hadriani, de Romeinse stad. De speeltoestellen voor kinderen blijven behouden net als de hangplek voor jongeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter