De bezoekers op het terras van Snackbar Stuut op het Stationsplein in Voorburg wreven zich even in de ogen. Een tram voor de ingang van het station… Zou de gemeente Den Haag al begonnen zijn met proefritten op het nieuwe traject? Voor de ontsluiting van de Binckhorst, straks een drukke woon- en werk wijk net over de gemeentegrens, wil men graag zo snel mogelijk een railverbinding tussen Den Haag Centrum en Station Voorburg. Dat moet een moderne lightrail worden, in de stijl van de lijnen 3 en 4 en de E-lijn naar Rotterdam. Heel anders dus dan dat trammetje uit de vorige eeuw dat op de rails stond. Duidelijk een exemplaar uit het Haags Openbaar Vervoer Museum. Maar misschien wel incognito ingezet om de mogelijkheden te verkennen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter