Schilderen met Rembrandt. Het kan zaterdag 6 juli bij de molens in Leidschendam en Voorburg. Dan wordt de Molendag Leidschendam-Voorburg gehouden. Deze staat helemaal in het teken van ‘de zoon van de molenaar’, ofwel Rembrandt van Rijn. Wie zelfstandig de kwast ter hand wil nemen is van harte welkom. Er zijn ook workshops voor kunstenaars in de dop. Fotograferen is eveneens mogelijk.

De Drie Molens in Stompwijk, Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam en Poldermolen De Vlieger in Voorburg zijn zaterdag 6 juli allemaal in volle glorie te zien. De wieken draaien en er is volop plek om zelf al dan niet met ezel en palet neer te strijken.

Bij De Salamander en De Vlieger worden bovendien schilder workshops gegeven. Mensen die willen leren hoe een molen het best op het doek kan worden gezet, krijgen hier gratis tips en tricks. Voor verf, kwasten en papier wordt gezorgd. De workshops, voor jong en oud,  beginnen om 13.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan per mail via info@molendevlieger.nl

Hoogtepunt van de dag wordt het bezoek van een aantal historische grootheden. Zo komen Rembrandt en zijn vrouw Saskia de workshops bezoeken. Bovendien verschijnt Louise van Solms ten tonele, die nadat ze tijdens het tiendaags huwelijk buiten beeld bleef, nu eindelijk wel eens door Rembrandt geportretteerd wil worden.

De Molendag Leidschendam-Voorburg duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Naast de schilder activiteiten zijn er uiteraard ook rondleidingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter