Studenten Sportkunde organiseerden een sportief evenement op SBO De Vliethorst in Leidschendam. Leerlingen konden meedoen met clinics van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg. Budoclub Voorburg gaf een judoles, waaraan de leerlingen met veel enthousiasme meededen. Voetbalvereniging SEV verzorgde een speciale voetbaltraining voor de kinderen. Ook manege Hestar was van de partij. Leerlingen mochten de pony’s borstelen en door een parcours leiden. Tot slot was er een spetterende rugbyclinic van de Voorburgse rugbyvereniging. Met het sportevenement bij SBO De Vliethorst werd aandacht gevraagd voor sporten met een beperking. Doris van der Burg: ,,De leerlingen hebben het reuze naar hun zin gehad. Ze wilden graag meedoen met de lessen. Sommigen hebben zelfs hun angst voor paarden overwonnen. Ze gingen uitgeput, maar helemaal enthousiast terug naar de klas na de algemene afsluiting in de gymzaal.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter