Nieuws
Wethouder zet in op nieuwe parkeergarage

Wethouder Juliette Bouw zet vol in op de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage aan de Rijnlandstraat hoek Oude Trambaan in Leidschendam. Dat blijkt uit een brief die zij over het parkeren in het Damcentrum aan de gemeenteraad heeft gezonden.

Schouten Bouw en zijn partner BPD hebben aangeboden de garage (met 40 tot 44 plaatsen) voor 2,7 miljoen euro te bouwen. Volgens kenners is die prijs veel te hoog. Bouw is nu in onderhandeling met de bouwbedrijven. Voor de zomer valt er geen besluit over, zo meldt zij.

De extra parkeerplaatsen aan Bolder (10) en de Rijnlandstraat (35, middenberm) komen er niet, zo geeft Bouw aan. Zeventig plekken op een nieuw parkeerterrein achter de Venestraat zijn er niet voor 2021.

Desondanks denkt de wethouder de parkeerdruk in het Damcentrum met andere maatregelen te kunnen verminderen. Nu is die op zaterdagavond 98 procent. Bouw wil die terugbrengen tot 69-80 procent. Zij doet dat door:

– invoering van een blauwe zone in het Damcentrum. In Damlaan, Damplein, Damstraat, Molenpad en deel Zaagmolenpad wordt de parkeertijd één uur (zonder ontheffing), elders twee uur. Bewoners zonder eigen parkeerplek krijgen twee ontheffingen, anderen één (levert 60 tot 85 parkeerplaatsen op),

– invoering blauwe zone in garage Damplein (levert 25 parkeerplaatsen op),

– een verwijssysteem naar vrije parkeerplaatsen in de garage Damplein, de nieuwe garage Rijnlandstraat en het parkeerterrein Venestraat, gekoppeld met een verwijzing naar vrije parkeerplaatsen op straat. Dat laatste wordt via aan te brengen sensoren duidelijk (levert 15 tot 25 parkeerplaatsen op),

– invoering deelauto’s voor nieuwe bewoners van de bouwprojecten Molenpad, Rijnlandstraat, Leytsche Hof (levert 24 tot 64 parkeerplaatsen op),

– invoering deelautosysteem in het Damcentrum. De gemeente besteedt dat aan. Er komt een opstartperiode van 3 jaar (levert 49 parkeerplaatsen op).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter