De kersverse Brouwerij De Schuit lanceert het Bukkûh bier. In café De Pakschuit aan de Dunne Bierkade in Den Haag worden de eerste twee vaten van het lokaal gebrouwen bier aangeslagen. De proeverij is onder begeleiding van de initiatiefnemers, Sjaak Paauwe en Kevin Moore. De naam van het bier is een knipoog naar de rondvaart  De Ooievaart, waar beide initiatiefnemers werkzaam zijn. Bukkûh is Haags voor bukken, iets wat regelmatig op de rondvaart in het centrum van Den Haag gedaan moet worden vanwege de lage bruggen. Het idee voor het brouwen van een eigen bier ontstond tijdens een van de biervaarten, waarin diverse lokale bieren geproefd worden en de deelnemers een kijkje krijgen in de wereld en de geschiedenis van het bier.   

Het bier zal een alcohol percentage krijgen tussen de 4,5 en 5 procent. Kevin Moore: ,,We hebben een bier gebrouwen dat precies aan onze smaak voldoet. Het bier is soepel, hoppig, fris en fruitig. Het is licht, makkelijk toegankelijk bier met een citrussmaak.” Sjaak Paauwe: ,,Het is een verfrissende seizoenbier dat goed gedronken kan worden op een zomerse dag. Mogelijk brouwen we binnenkort ook een bier voor de herfst, winter of lente. Aan de Bierkades is het heerlijk. Helemaal, met een fris en heerlijk biertje.”

Bewoners en bezoekers van de stad kunnen het product als souvenir kopen aan de balie in het havenkantoor op de Bierkade 18B. Daarnaast zal het op de tap komen bij café De Pakschuit op de Dunne Bierkade. Ook diverse horeca bedrijven en een evenement hebben interesse getoond om dit product in het assortiment op te nemen. Uiteraard wordt het toegevoegd aan het assortiment lokale bieren op de biervaart van de Ooievaart/Vlietvaart. Op Vaderdag, 16 juni, zal het bier, naast enkele andere Haagse bieren, voor het eerst te proeven zijn tijdens een bierproeverij aan boord van de trekschuit Hadrianus. Bedrijven, maar ook particulieren kunnen contact opnemen met Brouwerij De Schuit via info@brouwerijdeschuit.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter