Nieuws
Ook D66 en GroenLinks willen meer weten over Kulturhus

D66 en GroenLinks willen van B&W weten wat de huidige stand van zaken is van het Kulturhus in Stompwijk. Gemeenteraadsleden Jacco van Maldegem (D66) en Floor Kist (GroenLinks) hebben B&W een negental vragen gesteld naar aanleiding van het faillissement van bouwer SSB en klachten van onderaannemers dat zij geen contact kunnen krijgen met B&W.

Het duo wil van B&W ook horen wat de situatie in maart was, toen de eerste gebruikers (de Maarten van der Veldeschool) in het Kulturhus trokken. Zij vragen tevens informatie over werkzaamheden die nog gedaan zouden moeten worden. Van Maldegem en Kist wijzen erop dat het project ‘een hoog risicoprofiel’ heeft volgens B&W. Zij vragen naar de maatregelen die met dat etiket samenhangen.

Van Maldegem en Kist willen ook vernemen wanneer B&W wisten van financiële problemen bij SSB en welke maatregelen zijn genomen om het Kulturhus toch af te krijgen. ‘Heeft SSB aanvullende financiële middelen van de gemeente ontvangen?’

De gemeenteraadsleden vragen hoe de gemeente zich heeft afgedekt tegen een mogelijk faillissement van SSB en welke positie de gemeente nu heeft te midden van andere schuldeisers. Ook vragen Van Maldegem en Kist om er nog meer gemeentelijk geld naar het project moet en of B&W nog contacten hebben met de eigenaren van SSB.