Nieuws
Voetbalweekeinde: Stompwijk’92 verliest eerste slag

Stompwijk’92 is er niet in geslaagd om in de eerste nacompetitiewedstrijd het behoud van het tweede klasserschap zondagvoetbal veilig te stellen. De Stompwijkers verloren op het terrein van de VV Moerkapelle in een slechte maar spannende wedstrijd na verlenging met 5 – 4 van derde klasser SV DONK uit Gouda. Die ploeg promoveert wel naar de tweede klasse.

Voor zo’n 300 toeschouwers waarbij de aanhang van DONK – inclusief Bengaals vuur en talrijke vlaggen – ver in de meerderheid was, startte Stompwijk’92 afwachtend. De eerste grote kans in de 14e minuut was dan ook voor DONK. Een handvol minuten later stond de 1-0 wel op het bord. Stompwijk’92 kwam er eigenlijk niet aan te pas. Tot in de 45e minuut Nick Ammerlaan uit een vrije trap scoorde.

Na rust een beter Stompwijk’92. De ploeg kon het veldoverwicht echter niet in goals uitdrukken. Sterker nog, DONK scoorde in de 68e minuut uit een vrije trap de 2-1. In de 77e minuut trok Enrico Geus de stand weer in evenwicht. De 2-2 bleef staan dus verlenging. Nu was het weer DONK dat de boventoon voerde. Na een scherpe aanval schoot Nick van den Bosch de bal in eigen goal: 3-2 DONK (98ste minuut). Twee minuten later zelfs de 4-2.

Als Enrico Geus kort daarop de paal raakt scoort Stompwijk’92 toch via een klutsbal. De aansluitingstreffer wordt door DONK echter vijf minuten nadien beantwoord door de 5-3. Mede dankzij gestuntel van de Stompwijk-keeper die de bal los laat. De doelpuntenregen houdt echter aan want in de voorlaatste minuut scoort Toby van Marwijk nog de 5-4. Mara daar blijft het ook bij.

Op dinsdagavond 20 juni heeft Stompwijk’92 een nieuwe kans op lijfsbehoud. Op neutraal terrein ontmoet men dan RKDES uit Kudelstraat (Noord Holland). Die ploeg verloor van VV ESTO, competitiegenoot van Stompwijk’92, met 4-3.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter