Activiteiten
Plaatselijke BeestenBende kinderen naar Harderwijk

Meer dan 1000 dierenhelden van De BeestenBende uit heel Nederland gaan op zaterdag 15 juni vanuit 18 gemeenten in VIP-bussen richting het Dolfinarium. In Harderwijk wacht ook dit jaar De Grote BeestenBende Dag: een dag vol avonturen, midden tussen de zeezoogdieren. De hele dag mogen De BeestenBenders het park verkennen en aan het eind is er ook nog eens een speciaal gast-optreden van het zangduo Mylène en Rosanne, bekend van het Junior Songfestival.

De Grote BeestenBende Dag is een beloning voor alle BeestenBende-leden uit het hele land die zich maand in, maand uit inzetten voor een schone buurt. Gewapend met een knijper en in hun opvallende, felgele outfit, pakken de kinderen in hun buurt het zwerfafval aan. Zo blijft het er dankzij de hulp van De BeestenBenders prettig en veilig wonen voor dieren én mensen.

In Leidschendam-Voorburg maken De BeestenBenders zelfs een speciaal uitzwaaimoment mee, bij het woonzorgcentrum De Mantel van Florence, Klaverweide 54 te Voorburg. Als bedankje voor hun bezoek rond Pasen, toen De BeestenBenders samen met de bewoners volop hebben ge-paasknutseld, brengt de opvallende Florence-touringcar voor deze ene keer de kinderen naar hun feestje in Harderwijk. Vanaf 09.45 uur verzamelen de jonge dierenhelden en hun begeleiders in de hal van De Mantel – ongetwijfeld onder grote belangstelling van de oudere generatie bewoners. Florence en De BeestenBende in Leidschendam-Voorburg hebben al langer een warme band, vertelt Martin Oosterheert van Florence: ‘Het doet ons als organisatie voor gezondheid & zorg natuurlijk iedere keer weer goed om te zien hoeveel hart deze generatie kinderen en hun begeleiders hebben voor hun buurt – en voor alles en iedereen die daar leeft. Dan hebben ze zo’n speciale busrit dubbel en dwars verdiend.’