Nieuws
Plannen voor bouw 50 woningen Stompwijk

Er liggen drie plannen voor de bouw van in totaal 49 woningen in de dorpskern van Stompwijk. De Adviesraad is er enthousiast over en noemt de projecten een verrijking. Het gaat om betaalbare woningen voor jong en oud, inclusief starters op de woningmarkt. Stompwijk ziet al langer jongeren vertrekken omdat die geen woonruimte kunnen vinden. Voor ouderen, die in de buurt van hun kinderen willen blijven wonen, zijn er onvoldoende betaalbare huizen. Bij de plannen gaat het om 24 woningen die bij de Westeinderweg moeten verrijzen, 20 woningen in de directe omgeving van het nieuwe Kulturhus en vijf woningen aan de Huyssitterweg op de plek waar nu het lege pand van Luiten wooninrichting staat. Volgens de Adviesraad is er al 25 jaar geen woning meer gebouwd in de kern van Stompwijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter