Nieuws
B&W betreuren onjuiste informatie

B&W betreuren dat zij de gemeenteraad eerder hebben bericht dat twee reizen die voormalig wethouder Frank Rozenberg naar Hranice (Tsjechië) en Konstancin Jeziorna (Polen) maakte, bekostigd waren uit een subsidie reiskosten stedenband. Dat is ‘verondersteld’ omdat er geen declaraties van de reiskosten te vinden waren in de financiële administratie.

Dat hebben B&W het GBLV-gemeenteraadslid Hans-Peter Klazenga in antwoorden op vragen laten weten. Rozenberg is een partijgenoot. De onjuiste informatie was verwerkt in antwoorden op vragen van CDA-gemeenteraadslid Gijs Dupont. Die had naar de reizen van B&W onder het vorige college (waar GBLV deel van uitmaakte) gevraagd nadat GBLV kritiek uitte op een trip van wethouder Nadine Stemerdink naar Malaga om daar kennis te nemen van het sport- en beweegbeleid.

B&W zeggen met de informatie over Rozenbergs reizen naar eer en geweten te hebben gehandeld. De inhoud van de antwoorden aan raadslid Dupont was geaccordeerd door burgemeester Klaas Tigelaar. Achteraf bleek dat Rozenberg de reizen zelf bekostigde. De stedenband met beide gemeenten bestaat sinds begin dit jaar niet meer.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter