Zaterdag 15 juni is het zover: de open dag van de Rotterdamsebaan. Tussen 10.00 en 16.00 uur staan de poorten van de werkterreinen in de Vlietzoom en knooppunt Ypenburg wagenwijd open.

Er is van alles te doen, te zien en te beleven. Er is langs het werk een wandelroute uitgestippeld met informatieborden. Bezoekers kunnen de tunnel in lopen, onder de snelwegen A4 en A13 door wandelen en kennis nemen van de archeologische vondsten die zijn opgegraven tijdens de bouw. Maak kennis met de vakmensen op de bouwplaats en bekijk de machines, waarmee de Rotterdamsebaan wordt gebouwd.

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Bij het informatiepunt van de Haagse archeologen kunnen zij van alles te weten komen over de vondsten die zijn opgegraven tijdens de werkzaamheden. Verder kunnen kinderen bouwtattoos plakken, op de foto met een shovel en een bouwhelm pimpen.

Het werkterrein is alleen bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets of te voet via de Laan van Hoornwijck, de ingang is bij de tramhalte Laan van ’s-Gravenmade.

Om de Rotterdamsebaan verdiept aan te kunnen leggen moest worden gebouwd onder de bestaande wegen door. Hiervoor zijn 8 bouwkuipen gemaakt die vervolgens op elkaar zijn aangesloten. In deze betonnen ‘bak’ wordt de weg aangelegd.

Wie benieuwd is met welke machines de Rotterdamsebaan wordt gebouwd, komt aan zijn trekken. Er staan kleine en grote machines opgesteld, zoals hijskranen, shovels, graafmachines, transportwagens en ander materieel. Ook kunt u een bezoek brengen aan de informatiekramen van de aannemers, die meewerken aan de Rotterdamsebaan. Er is een plein ingericht, waar u kunt uitrusten en iets te eten en drinken kunt krijgen.

U kunt ook een kijkje nemen in de Victory Boogie Woogietunnel. U bereikt de 1.640 lange tunnel via de toerit. Beide tunnelbuizen zijn in 2018 geboord. Inmiddels is in beide tunnelbuizen al een ondergrond van zandcement aangelegd. Dit is een laag van ongeveer 3 meter hoog, waar de weg op komt te liggen. Hier bovenop ligt in beide tunnelbuizen al een 1e laag asfalt. Verder werken vakmannen aan de 6 dwarsverbindingen, die straks dienen als vluchtroute. Tijdens de wandeltocht in de tunnelbuizen kunt u 1 van deze verbindingen zien.

Komt u met de fiets? Ter hoogte van de tram- en bushalte Laan van ’s-Gravenmade slaat u af en volgt u de aangegeven route. Uw fiets stalt u gratis in de fietsenstalling op het werkterrein. Met het openbaar vervoer: neem tram 15 of Connexxion bus 30. Vervolgens stapt u uit ter hoogte van de bus- en tramhalte Laan van ’s-Gravenmade. Volg de aangegeven route naar de ingang van het werkterrein.

Komt u toch met de auto? U kunt gratis parkeren bij het stadion van ADO Den Haag. Adres: Haags Kwartier 55 in Den Haag. Vanaf daar gaat u met een pendelbus naar het werkterrein. U stapt uit voor de ingang. Op dezelfde plek kunt u na uw bezoek weer instappen om teruggebracht te worden naar het parkeerterrein bij het ADO stadion. (foto Ressiva)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter