Nieuws
Spoedonderzoek brandveiligheid Kulturhus

Op verzoek van GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk wordt er op last van burgemeester Klaas Tigelaar een spoedonderzoek uitgevoerd naar de brandveiligheid van het Kulturhus in Stompwijk.

Van Wijk kwam in actie na een publicatie bij Vlietnieuws, gisteren, waarin de onderaannemers die betrokken waren bij de bouw van het Kulturhus aangaven dat het dicht zou moeten vanwege het ontbreken van de nodige brandvoorzieningen.

De onderaannemers gaven te kennen dat verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen niet over de juiste informatie beschikte toen zij onlangs aangaf dat het Kulturhus wel veilig was.

In het Kulturhus is sinds maart de Maerten van den Veldeschool gevestigd met 165 leerlingen.

Marien van Wijk: ,,Naar aanleiding van de aanhoudende berichten over de onveilige situatie van het Kulthus heb ik met de woordvoerder van de onderaannemers contact opgenomen. Die was heel duidelijk: noodzakelijke brandwerende voorzieningen zijn niet of niet volledig geïnstalleerd. Hij zou zijn eigen kinderen niet naar school laten gaan in het Kulturhus. Voor mijn fractie was dit reden om met de burgemeester contact op te nemen. Wij willen voor de inwoners van Stompwijk duidelijk krijgen of het Kulturhus veilig is of niet. Ik ben blij dat de burgemeester aan dit verzoek wil voldoen en vertrouw erop dat de resultaten snel bekend zullen zijn.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter