Activiteiten
Vijfde editie Schoolsport Olympiade staat voor de deur

Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van basisscholen uit Leidschendam-Voorburg zijn al volop in training voor de Schoolsport Olympiade op vrijdag 28 juni. De scholenwedstrijden vinden dit jaar plaats op Sportpark Westvliet en Sportpark ’t Loo. Sport en Welzijn (SenW) organiseert de Schoolsport Olympiade voor de vijfde keer. Aan het evenement doen maar liefst 1800 leerlingen van twaalf basisscholen mee. Bij deze editie helpen eerstejaars studenten van ROC Mondriaan als scheidsrechter bij de verschillende wedstrijden.

Alle deelnemers sporten 28 juni op de velden van EHC, VEO, HSV Catch, VCC, AV Sparta, Forum Sport en Westvliet Fitness- & Racketclub. Vorig jaar ging de Groen van Prinstererschool er met de hoofdprijs vandoor. ,,Nieuw dit jaar is dat de leerlingen ’s ochtends én ‘s middags een sport doen waarbij alle poulewinnaars een fraaie beker kunnen winnen”, vertelt Martijn de Zoete (SenW).

De kinderen komen net als voorgaande jaren weer kleurrijk voor de dag. Elke school heeft een Schoolsport Olympiade-t-shirt in een eigen kleur. De leerlingen krijgen dit shirt aangeboden door de lokale sponsoren: Sport2000 Voorburg, Rabobank, Westviet Fitness- & Racketclub, Vlietkinderen, Ooievaarspas, Van Leeuwen Catering, Vlietwensen, Aktieshirts.nl en het Van Ravesteyn Fonds. (foto: Schoolsport Olympiade 2018 )

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter