Nieuws
Drie nieuwe villa’s in Park Vronesteyn

In Park Vronesteyn (Voorburg) komen drie nieuwe woonvilla’s. Zij komen op de plek van het voormalige kinderdienstencentrum De Zonnehof, Park Vronesteyn 12b. B&W hebben geen bezwaar tegen het bouwplan ook al is dat in strijd met het bestemmingsplan. De drie woningen worden zo’n tien meter hoog. Het totaal bebouwde stuk grond wordt kleiner dan nu het geval is en er komen ook minder verharding en meer groen. Ondanks het feit dat het hier geen sociale woningbouw betreft hoeft Schouten Bouw niet te betalen aan het Vereveningsfonds sociale woningbouw. Dat fonds werd in december 2017 opgezet terwijl de intentieovereenkomst om tot de bebouwing te komen van elf maanden eerder is. Er is ter plekke nog wel nader archeologisch onderzoek nodig. De nabijgelegen Orangerie van Villa Eemwijk blijft staan en wordt ook omgebouwd tot woning. Maar dat is een apart plan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter