Nieuws
Voorburgse rugby-junioren op Nederlands kampioenschap

Na een enerverend competitieseizoen was het zover: de junioren van de Voorburgse Rugby-Club namen deel aan het Nederlands Kampioenschap Sevens.

Dit seizoen moest VRC op zoek naar een nieuwe trainer voor de Junioren. De komst van Julius Breinberg bleek een gouden oplossing. Hij bracht een andere trainings- en spelmethode mee wat diverse overwinningen opleverde.

Daarnaast kampte het team vanaf het begin van het seizoen met een tekort aan spelers. Rugby speel je niet met een elftal, maar met 15 spelers. Dat ze kampioen zijn geworden in de Shield Poule zonder wisselspelers en zich daarna plaatsten voor het NK Sevens zegt iets over de drive en mentaliteit van dit Voorburgse team.

Deelname aan het NK was de kers op de taart en de beloning voor het harde werken: een toernooi met de 16 beste teams van Nederland. In de Shield Finale was Rugby Club Waterland een maatje te groot: 30 – 0.

Deze eerste deelname smaakt echter naar meer. Volgend jaar wil dit (dan Colts) team er weer staan, maar dan graag met een aantal spelers erbij. Wil je deel uitmaken (met of zonder rugbyervaring) van dit bijzondere rugbyteam, meld je dan snel aan bij de Voorburgse Rugby Club. (Foto: Max Lumenta)