Nieuws
Wethouder: 65.000 euro nodig voor sportkantine

Wethouder Nadine Stemerdink (sport) heeft de gemeenteraad gevraagd nog voor de zomervakantie  65.000 euro beschikbaar te stellen voor een nieuwe sportkantine in het sportcomplex De Fluit in Leidschendam. En dan met name voor de sporthallen De Bocht en De Tas.

Volgens de wethouder is het benodigde geld nog niet in de meerjarenbegroting – die een twee maanden oud is – verwerkt, omdat toen de behoefte nog niet was gebleken. Als het geld voor 16 juli – de laatste dag dat de gemeenteraad nog vergadert voor de zomervakantie – beschikbaar komt kunnen de werken in de zomer plaatsvinden.

Het geld is nodig nu het contract met een onderhuurder van Sportfondsen Leidschendam-Voorburg, dat de exploitatie doet, door de rechter is ontbonden. De onderhuurder runde de kantine. Hij heeft de hele inventaris (zijn eigendom) meegenomen.

Sportfondsen hebben de kantineruimte opgeknapt. Geld voor de inventaris van een sportkantine heeft men echter niet. Wel zal men de gemeentelijke uitgave over 15 jaar uitgesmeerd terugbetalen middels een huurverhoging van 5000 euro per jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter