Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, heeft het contract  getekend voor nieuwe pagers (oproepsysteem voor incidenten) met Firecom. Door middel van de nieuwe pagers kan de brandweer nóg sneller hulpverlenen. De nieuwe pagers gaan ervoor zorgen dat de brandweer nóg sneller bij incidenten aanwezig kan zijn. Na een alarmering is in de kazerne meteen zichtbaar welke vrijwilligers opkomen. Op deze manier is er direct beeld van de paraatheid en kan er actie ondernomen worden als er vrije-instroom collega’s tekort zijn.

De pagers zijn bedoeld voor vrije-instroom collega’s van tien kazernes van Brandweer Haaglanden in het Westland en Midden-Delfland. Deze mensen werken niet permanent op een kazerne, maar worden pas opgeroepen via de pagers als er een incident plaatsvindt. Het voordeel van de nieuwe pager is dat als de pager afgaat door bemanning terugkoppeling gegeven wordt over de beschikbaarheid. Voorheen kon dit niet. Met deze nieuwe functionaliteit wordt er sneller bepaald of een brandweervoertuig volledig bemand is. Hierdoor kunnen we nóg sneller bij incidenten aanwezig zijn en onze dienstverlening inzetten.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter