Nieuws
Metterwoon haakt af bij Julianabaan

Vastgoedeigenaar Metterwoon doet niet mee aan een plan om het winkelcentrum Julianabaan in Voorburg op te knappen. De gemeente zet het plan desondanks met de andere vastgoedeigenaren door. Dat blijkt uit een brief van wethouder Astrid van Eekelen aan de gemeenteraad. Metterwoon is de grootste vastgoedeigenaar in de Julianabaan.

Nog voor de zomer zullen offertes gevraagd worden aan geïnteresseerde partijen voor het ontwikkelen van drie scenario’s voor het winkelcentrum. De nadruk ligt op een nieuwe inrichting, verhoging van de beeldkwaliteit inclusief gevels, inrichting openbare ruimte, bereikbaarheid en positie als winkelcentrum voor dagelijkse boodschappen.

Er moet ook een volumestudie worden gedaan waaruit moet blijken welke delen van het winkelcentrum in aanmerking komen voor herontwikkeling waarbij het ontwikkelen van woonruimte nadrukkelijk aan de orde is. Na de zomer zou er dan gekozen moeten worden uit de offertes en beslissen B&W en de gemeenteraad. In 2020 zou de opknapbeurt dan moeten starten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter