Voor het 28e jaar organiseert Sparta de jaarlijkse Molenloop. Dit jaar is die  op zondag 30 juni. De eerste jaren bestond het parkoers uit meerdere rondjes om de molen de Vlieger. Nu voert het parkoers dwars door het oude centrum van Voorburg, langs molen De Vlieger en langs de Vliet. Dat brengt veel afwisseling voor de lopers op de vijf en de tien kilometer. Voor alle lopers is de start op de eigen atletiekbaan van Sparta.

Het is elk jaar een komen en gaan van honderden jonge en oude atleten en van snelle en niet zo snelle hardlopers. Om 10.00 uur start vanaf het sportcomplex op sportpark Westvliet de 10 kilometer en even later de 5 kilometer. Ook dit jaar kunnen er op de 5 km. teams worden ingeschreven (vijf personen, de beste drie tijden gelden). Deze wedstrijd voor teams wordt gesponsord door Sport2000. Er wordt door de leden van Sparta hard getraind om een goede indruk te maken in deze wedstrijd. De trainingsschema’s zijn opgesteld om op deze wedstrijd te pieken en een topprestatie te bereiken. Daarover kan dan nog weken worden nabeschouwd in de eigen hardloopgroep. Sparta heeft meerdere groepen, waarin lopers op hun eigen niveau gezellig en stevig kunnen trainen en sporten.

Voor kinderen op de basisschool is er om 11.30 uur de schoolrun; de schoolrun is 2,5 kilometer. Voor deze wedstrijd schrijven veel basisscholen teams in die fanatiek strijden om de eer de snelste school te zijn. Leerlingen kunnen ook individueel mee doen. De kidsrun start om 12.15 uur.

De inschrijving is geopend op de Sparta-website (www.avsparta.nl/molenloop). Ook voor verdere informatie kunnen lopers het beste de Sparta website raadplegen. Op en rond de Vlietbruggen is op zondag 30 juni verkeershinder mogelijk tussen 10.00 en 12.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter