Wethouder Yvonne van Eekelen heeft vrijdag de zomerexpositie ‘Voorburg Sculptuur’ van Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck geopend. Na een succesvolle pilot in 2018 heeft  ‘Voorburg Sculptuur’ zich een vaste plek verworven in de zomerprogrammering van de Voorburgse musea. De samenwerking tussen Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg garandeert een feestelijk evenement waarbij het gehele oude centrum van Voorburg, het Huygenskwartier en omstreken, opnieuw in het teken zal staan van driedimensionale kunst.

Voorburg Sculptuur 2019 kenmerkt zich door een grote diversiteit. Museum Swaensteyn toont werk van acht Nederlandse kunstenaars die onbevangen de grenzen van hun métier opzoeken, zowel qua concept als materiaalgebruik. De kunstenaars die exposeren in Museum Swaensteyn zijn Riëlle Beekmans, Margot Berkman, Mary Geradts, Margreet Hajee, Theo ten Have, Louis Niënhuis, Jaco van der Vaart en Yumiko Yoneda.

Huygens’ Hofwijck is opnieuw het domein  van één kunstenaar. Dit jaar is dat de gerenommeerde Britse beeldhouwer Helaine Blumenfeld, wiens veelal monumentale beelden op tal van plekken in de wereld te vinden zijn.


 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter