Wie op de fiets een mobiele telefoon vasthoudt,riskeert per 1 juli een boete van € 95,-. Het gebruik van mobieltjes op de fiets wordt per 1 juli 2019 bestraft. In de auto is het al jarenlang niet toegestaan om een mobieltje vast te houden tijdens het rijden. Het is voor fietsers en andere verkeersdeelnemers letterlijk van levensbelang dat ze hun aandacht op de weg houden en niet op het scherm van hun telefoon. Het verbod geldt natuurlijk alleen als de fiets daadwerkelijk wordt bestuurd. Iemand die bijvoorbeeld met de fiets stilstaat voor het stoplicht, mag dus wel zijn of haar mobiele telefoon gebruiken. Maar hoeveel zin/nut heeft dit, want binnen een paar minuten spring het stoplicht op groen en moet men weer met alle aandacht aan het verkeer deelnemen. Als je dan toch moet bellen stop dan, ga langs de kant van de weg of op de stoep staan, waar het andere rijdende wegverkeer dan gaan last van je heeft. Het verbod geldt ook voor het vasthouden van een tablet of camera, dus eigenlijk alle mobiele elektronisch apparaten. Als een mobiele apparaat in een houder op aan fiets vastzit, mag dit worden gebruikt voor bijvoorbeeld navigatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter