Nieuws
VRC-delegatie bij rugby-competitie in Bordeaux

Voor het tweede jaar op rij is een groep Voorburgse Rugby-Club spelertjes (7-9 jaar oud) met hun ouders naar Frankrijk afgereisd om de halve finales van de Franse Top 14 rugby-competitie bij te wonen. De wedstrijden vonden plaats in het Matmut Atlantique-stadion in Bordeaux. Samen met 42.000 andere rugby-fans kon de Nederlandse delegatie genieten van prachtige wedstrijden tussen de toppers Toulouse en La Rochelle en daarnaast Lyon tegen Clermont Auvergne.

Naast kijken naar rugby konden de Voorburgse Rugby-Club spelers zelf ook aan de slag in het Top 14 rugbyvillage waar allerlei rugby-activiteiten voor jong en oud georganiseerd werden. Denk aan goal kicking, een trainingsparcours, een haka-training, overgooien met de echte rugby profs of een wedstrijd tag rugby (zonder tackles) met een enorme opblaas-rugby-bal.

Aan de trip namen twaalf personen deel. De kosten droegen zij zelf. De ouders willen de kinderen kennis laten maken met de Franse competitie. De beste profspelers spelen in de Franse competitie, het niveau is dus het hoogst en dat willen deze ouders meegeven aan hun kinderen enerzijds als ervaring anderzijds als stimulans. Spelertjes van VRC bezoeken ook regelmatig wedstrijden van het Nederlands team.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter