Nieuws
Geluidscherm A4 Vlietland kost 10 tot 20 miljoen

De aanleg van een geluidscherm langs de A4 ter hoogte van natuur- en recreatiegebied Vlietland gaat tussen 10 en 20 miljoen euro kosten. Het is een eerste schatting van de kosten. Het scherm zou 3,5 kilometer lang worden en 3 meter hoog.

Dat heeft Gedeputeerde Floor Vermeulen Provinciale Staten laten weten. De Staten namen eerder dit jaar een motie aan waarin om de aanleg van het scherm werd gevraagd. Vermeulen zegt dat hij het benodigde geld binnen de financiële ruimte van de provincie tracht te vinden. Daarnaast wil hij Rijkswaterstaat bewegen tot een bijdrage.

Vermeulen geeft aan dat er inmiddels een inventarisatie is gestart van maatregelen die geluidoverlast door het verkeer ter plekke moeten terugdringen. Dit najaar zal dat onderzoek klaar zijn en wordt er een keuze gemaakt.

De wens van Provinciale Staten om het scherm te combineren met energievoorziening maakt het project duurder, aldus de Gedeputeerde. Daar staat wel tegenover dat er later inkomsten zijn uit de verkochte energie.

Aan de noordoost kant van Vlietland, ter hoogte van het strand, wordt inmiddels gewerkt aan een aarden wal van 1,5 meter hoog en 725 meter lang langs de A4 als geluidbeperkende maatregel.

Vermeulen heeft B&W van Leidschendam-Voorburg schriftelijk gemaand het bestemmingsplan ter plekke te wijzigen omdat dit nu de aanleg van het geluidscherm tegen houdt. B&W en de gemeenteraad hebben de afgelopen jaren voortdurend om het geluidscherm gevraagd.

Rijkswaterstaat doet ondertussen een onderzoek naar een nog verdere verbreding van de A4. Daarbij wordt ook een geluidonderzoek gedaan. De uitkomsten daarvan leiden mogelijk ook tot maatregelen zoals de aanleg van een geluidscherm, aldus Vermeulen. De Gedeputeerde wijst er verder op dat de A4 aangelegd is met Zoab, het asfalt dat geluid van het verkeer dempt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter