Nieuws
Gemeente betaalde vooraf voor Kulturhus

De gemeente heeft de inmiddels failliete bouwer van het Kulturhus in Stompwijk, SSB, vooraf betaald voor werkzaamheden. Men deed dat om ervoor te zorgen dat het Kulturhus zo snel mogelijk afgebouwd kon worden zodat de kinderen van de Maerten van de Veldeschool er in maart in konden trekken.

Dat heeft het Raadhuis Vlietnieuws laten weten. De stelling dat de gemeente door deze handelwijze elk ‘machtsmiddel’ richting SSB kwijt was en bij ontevredenheid betalingen niet meer kon vasthouden, bleef zonder reactie. De bouw van het Kulturhus heeft inmiddels 4,4 miljoen euro gekost, bijna twee maal zo veel als gedacht. Het pand is nog steeds niet af.

De gemeente heeft een vordering van 121.303 euro ingediend bij de curator die het faillissement van SSB moet afwikkelen. Het gaat dan om 71.438 euro voor de sloop van de afgebrande oude Maerten van de Veldeschool, 19.865 euro voor het opruimen van slakken (kool- en staalresten) in de bodem en 30.000 euro voor resterende werken aan het pand.

In mei deelden B&W de gemeenteraad mee dat er een vordering lag van 300.000 euro. Nu stelt het Raadhuis dat het daarbij ging om een eerste, voorzichtige raming. Waarom de nu ingediende vordering zo veel lager is, werd niet verklaard.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter