Inwoners van Leidschendam-Zuid kregen gisteren de schrik van hun leven toen zwaarbewapende militairen opdoken op het bedrijfsterrein Overgoo. Tegelijk denderden er de nodige helikopters over de woningen. De hulpdiensten werden massaal gecontacteerd door bezorgde inwoners. Aanleiding was een legeroefening waarbij een leegstaand kantoorpand op Overgoo dienst deed als ‘ambassade’. Die was ‘bezet’ waarbij de ‘ambassadeur’ en zijn vrouw zich hadden verschanst in een saferoom. Inzet van de oefening: de militairen werden door helikopters op het dak van de ‘ambassade’ afgezet en moesten dan via touwen het gebouw in zien te komen om daar de ‘ambassadeur’ en zijn vrouw te bevrijden. Vervolgens moesten zij en hun personeel in veiligheid worden gebracht. Ook weer met inzet van helikopters. De hele oefening werd twee maal gedaan: ’s ochtends vanaf 10.00 uur en ’s middags vanaf 14.00 uur. (illustratieve foto)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter