Vanuit de provinciale subsidieregeling publieksbereik archeologie wordt dit jaar aan 22 projecten subsidie verstrekt. Het vierde jaar van de subsidieregeling is hiermee wederom een groot succes. Het gaat om in totaal 350.000 euro. Eén van de subsidieontvangers is de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg  voor het project Spitten in de tuin van de bovenmeester. Dit gaat betreft een publicatie over de opgraving in de tuin van Herenstraat 1 (1996-7). Hier zijn resten van verschillende bewoningsfasen gevonden, evenals gegevens over de indeling van het perceel en veel materiaal. De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied. Archeologie vertelt veel over onze geschiedenis. Samen met anderen wil de provincie erfgoed ontdekken, helpen beschermen en beleefbaar maken voor een zo groot mogelijk publiek.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter