B&W van Den Haag willen op een zevental plaatsen natuur en waterrecreatie gaan ontwikkelen. Twee daarvan liggen aan de grens van Leidschendam-Voorburg. Dat blijkt uit de nota ‘Haagse iconen, kansen voor groenblauwe structuur in de stad’. B&W van Den Haag willen de ‘iconen’ nu verder gaan uitwerken.

Den Haag wil een Binckhorstpark inrichten aan de westkant van de Binckhorst. Bij het Binckhorstpark moeten culturele evenementen gaan plaatsvinden. Dat park moet gaan doorlopen in een recreatief oeverpark langs de Trekvliet tot aan de plek waar de Trekvliet de Vliet bereikt (Voorburg-West). De Trekvliet moet groene, recreatieve oevers krijgen, inclusief insteekhavens. De waterrecreatie moet bevorderd worden. Via het oeverpark moet een verbinding ontstaan met de Vlietzone en Ypenburg.

Een andere ‘icoon’ is de Schenkzone: het gebied langs de Schenkkade, Ijsclubweg, Boekweitkamp, Finnenburg, Margarethaland. Er moet een einde komen aan de huidige fragmentatie van het gebied veroorzaakt door privégronden, spoorwegen en wegen.

Het gebied moet aantrekkelijk gemaakt worden voor fietsers. Dat kan door het Schenkviaduct groener te maken. Zo kan er ook een fietsroute ontstaan tussen het Westland en Wassenaar via de Schenkzone. Er moet ook meer recreatie ontstaan. Daarnaast is een verbinding nodig met park ‘t Loo en het Haagse Bos. (foto: deel Schenkkade)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter