De provincie Zuid-Holland stelt €3,8 miljoen subsidie beschikbaar aan innoverende midden- en kleinbedrijven (MKB). Het geld komt beschikbaar via de regeling MKB-innovatiestimulering topsectoren. De subsidie is bedoeld om innovatieve producten naar de markt of verder te brengen. Dat geeft niet alleen een impuls aan de bedrijven, maar ook aan de economische kracht van de regio. De afgelopen vier jaar zijn al honderden bedrijven een stap verder geholpen met in totaal €42 miljoen.

Bij een haalbaarheidsproject (met maximaal €20.000 subsidie en maximaal 40% subsidie van de projectkosten) gaat het om een mkb’er die in kaart wil brengen wat de technische en economische risico’s van een voorgenomen innovatieproject zijn. De vraag heeft betrekking op nieuwe kennis voor vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.

Tot 10 september 2019 17.00 uur kunnen Zuid-Hollandse mkb -ondernemers aanvragen indienen voor de tender R&D (research and development)-samenwerkingsprojecten. In Zuid-Holland zijn er 2 categorieën: kleine R&D-samenwerkingsprojecten met maximaal €200.000 subsidie en maximaal 35% subsidie van de projectkosten; grote R&D-samenwerkingsprojecten meer dan €200.000 tot ten hoogste €350.000 subsidie per projecten maximaal 35% subsidie van de projectkosten.

Voor vragen over deze subsidieregeling en voor het indienen van de R&D-samenwerkingsprojecten kunnen ondernemers terecht bij het Klant Contact Centrum en het e-loket van de Provincie Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie op  www.zuid-holland.nl/mitzh

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter