De gele hesjes slaan nu ook toe in Leidschendam-Voorburg. Die gedachte overvalt me zondagmorgen op de Westvlietweg. Ze staan met tientallen, onder meer bij de bruggen over de Vliet. Zijn het boze bewoners die een extra brug willen afdwingen? Of zijn het juist tegenstanders die kiezen voor een auto ontmoedigingsbeleid. Of is het gewoon een gerichte actie om alle verkeer uit de gemeente weg te houden?

Ik sorteer voor om na mijn bezoek aan de sportschool richting Rembrandtlaan te gaan. Een hesje houdt me tegen. ,,Marathon. Doorrijden.” Ik sputter tegen, zeg dat er nergens borden staan dat de bruggen zijn afgesloten. Dat er helemaal geen marathon is. Dat verderop de Nieuwstraat wacht en dat die voor alle verkeer is afgesloten. ,,Doorrijden meneer, nu!”

Er komen meerdere hesjes dreigend op me af. Demonstratief blijf ik nog even staan. Omdraaien heeft geen zin, want de gele hesjes zijn ook bij de Kerkbrug gesignaleerd. Achter me groeit de rij automobilisten die ook niet weten wat de hesjes willen. Uiteindelijk rijd ik via de N14 naar het Prins Clausplein om via de Utrechtse Baan in Voorburg-Midden te komen.

Al met al blijkt het om de Molenloop van Sparta te gaan. Nergens is iets te vinden over het afsluiten van de Vlietbruggen. Zal ook wel niemand de verantwoording voor durven te nemen. Net als voor het ontbreken van enige vorm van communicatie. Inderdaad: de terreur van de gele hesjes.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter