Nieuws
Parkeeroverlast De Zijde Leidschendam

Inwoners van de Leidschendamse wijk De Zijde hebben in toenemende mate te maken met parkeeroverlast. Met name op werkdagen staan auto’s vlak bij uitritten waardoor er onveilige situaties ontstaan. Elders staan ze voor verlaagde delen van stoepranden waardoor gehandicapten, ouderen en mensen met kinderwagens problemen hebben met oversteken.

De VVD heeft zich de toestand nu aangetrokken. Gemeenteraadslid Gerco van der Wal heeft er vragen over gesteld aan B&W. Naar verluidt gaat het vooral om werknemers van ziekenhuis Antoniushove die hun wagens in de wijk parkeren. Aanleiding daarvoor was een nieuw parkeerbeleid dat de HMC-ziekenhuisgroep invoerde.

Recent heeft de gemeente besloten het tijdelijke parkeerverbod aan de Houtduiflaan definitief in te stellen. Volgens Van der Wal is de overlast echter ook elders merkbaar, met name in de Patrijslaan en Torenvalklaan.

Van der Wal vraagt B&W nu of zij op de hoogte zijn van de problemen, een analyse te maken van de situatie (afgezien van de Houtduiflaan) en met bewoners te overleggen over passende maatregelen. Er moet ook overlegd gaan worden met HMC, meent de liberaal. Hij wijst bovendien op de opening van de Mall of the Netherlands in 2020 waardoor de parkeeroverlast mogelijk nog toeneemt.

,,De VVD is van mening dat iedereen mag parkeren in de openbare ruimte, mits dit niet leidt tot onwenselijke of onveilige situaties’’, aldus het VVD-gemeenteraadslid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter