De voorbereidingen voor het Huygens Festival 2019 zijn volop bezig. Het programma voor drie dagen lang gratis klassiek genieten is vrijwel rond. Ook dit jaar vindt het Huygens Festival weer plaats in het weekend van de Open Monumenten Dag: van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september.

Het Huygens Festival en de Open Monumenten Dag Leidschendam-Voorburg werken voor het derde jaar samen op de zaterdag van de Open Monumentendag. Op zaterdag 14 september zijn er diverse optredens in monumenten, zoals Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn, de Franse Kerk en de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg. Tussen de Voorburg en Leidschendam laat Open Monumenten Dag een boot heen en weer varen, waarbij vanuit het Huygens Festival de muzikale omlijsting op de boot wordt verzorgd.

Het programma voor het Huygens Festival 2019 is zo goed als rond. Er zijn in totaal zo’n 30 optredens, waarvan vier hoofdoptredens. Op vrijdagavond 13 september is er klassieke Arabische muziek met Majed Saraiedin met een koppeling naar Westerse klassieke muziek.  Zaterdagmiddag 14 september speelt Aart Bergwerff op het Marianne-orgel van de Oude Kerk onder andere tangomuziek, waarbij de tango gedanst wordt door dansers van De Dutch Don’t Dance Division. Zaterdagavond keert The Opera Band The Cast terug in de Oude Kerk met hun bijzondere vertolking van bekende opera-aria’s. Zondagmiddag is er kamermuziek met een ensemble van violist Sergey Arseniev (eerste violist van het Nederlands Kamerorkest).

Het programma bestaat verder uit het optredens van ensembles van jeugdmusici uit Leidschendam-Voorburg, Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië, een gevarieerd kinder- en jeugdprogramma in de Franse Kerk, winkeloptredens in het Huygenskwartier en optredens van koren en organisten in de Oude Kerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter