Nieuws
Onderaannemers Kulturhus negeren sommatie

De onderaannemers betrokken bij het Kulturhus hebben een sommatie van de gemeente om al hun informatie over brandveiligheid voor maandag 1 juli 12.00 uur te overleggen, genegeerd. De sommatie was afkomstig van de dienst handhaving die onder andere belast is met de controle op de brandveiligheid van het pand.

De onderaannemers hebben laten weten best naar Stompwijk te willen komen met alle hen ter beschikbare informatie, maar dat zulks pas na de zomervakantie mogelijk is. De onderaannemers stellen dat het Kulturhus niet brandveilig is. Burgemeester Klaas Tigelaar heeft de gemeenteraad na spoedonderzoek te kennen gegeven dat het gebouw wel veilig te gebruiken is, ondanks mankementen.

De onderaannemers hebben er bij de gemeente opnieuw op aangedrongen dat het originele contract tussen de gemeente en de inmiddels failliete bouwer SSB, geopenbaard wordt. Volgens de onderaannemers gaat de stelling dat dit contract geheim is niet meer op. Ten eerste zijn de onderaannemers partij in de afwikkeling van het faillissement van SSB, ten tweede kan openbaring SSB niet meer schaden aangezien dat bedrijf failliet is.

Indien de gemeente het contract niet openbaar wil maken – de onderaannemers hebben eerder een verzoek daartoe gedaan via de Wet openbaarheid bestuur (WOB) – willen ze de rechter inschakelen om het stuk alsnog te bemachtigen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter