Nieuws
President Kennedyplein afgemaakt met kunstwerk

De herinrichting President Kennedyplein in Leidschendam wordt morgen, woensdag 3 juli, afgerond met de onthulling van het kunstwerk ‘Venster op het verleden’. Het plein heeft een nieuwe inrichting gekregen en is hiermee een aangenaam verblijfsgebied geworden. Naast zitplekken, een haag en plantvakken met bloeiende planten zijn er twee bijzondere elementen gekomen: een waterelement en een kunstwerk.

Het kunstwerk is een verwijzing naar het verleden. Op de plek waar nu het President Kennedyplein ligt stond vroeger de boerderij ‘Op den Heuvel’. Ten tijde van de aanleg van het Kennedyplein was het de bedoeling dat de boerderij zou blijven staan en een maatschappelijke functie zou krijgen. De boerderij is uiteindelijk rond 1964 verdwenen.

Het kunstwerk is een vierkante uitsparing in de muur, een venster. Het onderste deel van de muur is geel metselwerk, het refereert naar de gebouwen rondom, de ‘nieuwe’ tijd, de wijk De Heuvel. De bovenste helft is van hoogwaardig RVS (roestvrij staal) met een historische afbeelding van de boerderij. Op de andere kant staat een citaat van stedenbouwkundige Ir W. de Bruijn, de ontwerper van de wijk. Er kan van twee kanten door het venster worden gekeken, naar de plek waar vroeger de boerderij stond, of naar ‘buiten’, naar de omgeving van het president Kennedyplein, de wijk De Heuvel.