Op qua weer misschien wel de mooiste cricketdag van 2019 trad Voorburg CC in Schiedam aan tegen koploper Excelsior ’20. VCC kon een redelijke bowling- en fieldingprestatie niet bekronen met een overwinning: 192 -102. VCC beschikt over de snelste openingsbowlers van Nederland (Brandon Glover en Viv Kingma) en beide internationals hielden Excelsior van meet af aan van scoren af. Toen opener Tim Etman ook nog last kreeg van zijn rug, zakte de runrate zelfs naar iets meer dan twee per over (37/0/17). Verhagen en Ingram deden het rustig aan. Helaas voor VCC gingen er wel weer enkele lastige vangkansen tegen de grond.

Toch wilde captain De Grooth logischerwijze graag een doorbraak forceren. In plaats van de legspin van Philippe Boissevain koos hij voor een offspinner die op de lefthanders misschien een slipcatch kon veroorzaken. Deze tactiek werkte precies zoals gehoopt, waarbij aanvoerder De Grooth zelf degene was die de (twee) slipcatches voor zijn rekening nam. Excelsior op 62/2 na 24 overs.

Herstel volgde met Parchment (13) en Joost Kroesen (38) die de score naar 117/3 na 35 overs brachten. VCC nam echter ook geregeld wickets en mikte er nu op Excelsior onder de 200 te houden. Dat lukte door toedoen van Viv Kingma, die 3 voor 27 nam. Clayton Floyd nam 2 voor 43, Matt Smit 2-9. VCC bowlde maar liefst 24 wides. Excelsior 192.

Het antwoord van VCC was ronduit teleurstellend. Op 27 waren er al vier wickets gevallen. Deze zwakke start kwam VCC niet meer te boven. Topbatsman Nic Smit (52 runs) kreeg alleen een klein beetje steun van Philippe Boissevain (10). Vier nullen is wat veel voor een ploeg die aanspraak meent te kunnen maken op een top-vijfnotering.  Het einde kwam al op 102 runs; een kansloze nederlaag.

Op vrijdag bereikte VCC de kwartfinales van de T20-competitie door een vrij ruime overwinning op HCC (172-143). Nic Smit batte weergaloos en maakte 100 runs.

Stand Topklasse: Excelsior, ACC 10-16 (1.60); HCC 9-14 (1.56); HBS 11-14 (1.27); VCC, VOC, Dosti 10-8 (0.80); Sparta 10-6 (0.60); Quick 11-6 (0.55); VRA 10-4 (0.40). (Foto  Keeper Noah Croes krijgt de door Steffen Mulder gebowlde bal maar net onder controle foto: Catch of the Day)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter